perjantai 5. heinäkuuta 2013

Coconut-lippis

Tätä lippiksen kaavaa minun oli tarkoitus kokeilla jo keväällä, kun pojan kaikki viime kesän hatut olivat jääneet pieniksi. Kun pakottava tarve kesähatulle tuli, ostin hatun kaupasta, joten hatun ompelu jäi. Olen vienyt vanhan ompelukoneeni maalle, miehen perheen kesäpaikkaan, joten siellä ollessa tulee kokeiltua sellaisia kaavoja, joihin ei saumuria välttämättä tarvitse. Viime reissulla en kuitenkaan ehtinyt ottaa edes ompelukonetta esiin, leikkelin vain kankaat valmiiksi. Kesäkuun puolella meillä oli DIY-tyttöjen kanssa pitkästä aikaa ompeluilta ja jatkoin lippiksen tekoa siellä. Sinäkään iltana se ei ihan kokonaan valmistunut, mutta tänään vihdoin sain ommeltua sen valmiiksi.


Kaava: Coconut-lippis OB 3/2010, koko 52cm
Kankaat: Koira-puuvilla Halpa-Halli kankaasta, vuoren vihreä puuvilla Sinellistä

Lippis toiselta sivulta.

Edestä.
Lipassa kovikkeena tukikankaan lisäksi muovitettu frotee.

Takareunassa kuminauha.

Lipan alapuoli ja vuorta.


Minun oli tarkoitus muokata lippistä vähän syvemmäksi, mutta kankaita leikatessa unohdin, joten tämä on tehty tismalleen kaavojen mukaan. Ainoastaan lippaa suurensin alkuperäisestä. Lippis oli mielestäni kiva ja helppo tehdä! En ollut pitkään aikaan ommellutkaan puuvillakangasta. Amatöörinä tajusin vasta jälkikäteen, että huolittelukaitaleen kuuluisi varmaan olla samaa kangasta kuin päällinen, mutta eipä tuo vihreä kaitale ainakaan tässä haittaa. Osaanpahan ensi kerralla :)

Sovituskuvien ottaminen oli jälleen kerran haastavaa, mutta tässä niistä parhaat:


Pojan mielestä hatussa on koirien lisäksi, myös kissa (chihuahua) ja lammas. Oikeasti kankaassa on kyllä pelkästään koiria :)2 kommenttia:

  1. Tästä tuli kyllä tosi hauska! Kiva nähdä sovituskuva. Kissa ja lammas. :D

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosiaan hyvänkokoiselta!

    VastaaPoista