keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Unipussi ja muita ompeluksia

Nyt, kun kirjoitan toista postausta heti edellisen perään, ihmettelen, miten paljon olenkin saanut aikaan! Paljon aikaan siis siihen nähden, miten vähän tuntuu olevan ylimääräistä aikaa nykyisin :D Kaiken ylimääräisen aikani olenkin tainnut viettää ompelukoneen ääressä tai helminauhoja punoen..

Tästä unipussista olen ylpeä! Sen kaavat on koottu jonkin Ottobren raglanhihaisen bodyn pohjalta (olisikohan ollut kisuliini OB 6/2012), johon piirsin itse tuon pussialaosan. Lisäsin myös tuollaisen pisarahalkion, jota kokeilin ihan ensimmäistä kertaa. Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä myös käännettäviä hihansuita, niihin otin mallia täältä. Pisarahalkio ei onnistunut niinkuin olin toivonut, ja nepparin laittokin oli todella vaikeaa, ja lopulta se oli pakko laittaa vähän hassusti sivuun. Hihansuut onnistui sen sijaan hyvin, samoin kaavan muokkaus unipussiksi. Ensin kangas oli minun silmääni vähän turhankin kirjava, mutta applikoitu tähti jotenkin rauhoitti sitä. Tähti olisi voinut olla vain vähän ylempänä. Valitsin juuri sen kankaan, koska se oli aivan uskomattoman pehmeää ja varmasti tuntuu kivalta vauvan ihoa vasten :) Sainkin heti sovituskuvan, kun pussi oli päässyt käyttöön heti. Kiva, että oli mieluisa :)


Unipussi, koko n. 62cm
Kaava: todella paljon muokattu raglanhiha body Ottobresta
Kangas: Michas stoffecken yllätyspaketista, resorin alkuperää en muista

Pisarahalkio, jossa KAM-neppari

Applikoitu tähti (tosi huono kuva)

Helman nyörikujan ompelin joustavalla suoralla ompeleella

Käännettävät hihansuut

Kokomerkintä ja pesuohje leimattuna niskaan
(olen hukannut ostetut pesuohjemerkit)

Oma tuotemerkki


Oma poikani sai taas pari peruspaitaa. Näistä ajattelinkin, että teenpä nopeasti pari paitaa, ja nämä tuli kyllä todella nopeasti! Sai huristella samoilla langoilla kummankin paidan, eikä mallissa ollut mitään ylimääräistä. Todella peruspaitoja. Pääntiet muutin tavallisen resorikanttauksen sijaan kaksinkertaiseksi ja tikkasin saumanvarat. Martti-paita olisi pitänyt saada päälle ennenkuin langat oli pääteltykään ja sehän teki tämän äidin iloiseksi :)

Peruspaidat
Kaava: Raide trikoopaita, OB 6/2012, koko 98cm (pääntie muokattu)
Omppujersey Tekstiili Fihlistä ja Martti-interlock eBaysta

Omppupaita

Pääntie

Leima niskassa, sutatussa kohdassa lukee pojan nimi päiväkotia varten


Martti-paita



Helma ja hihansuut ovat vain käännetty ja tikattu kaksoisneulalla



 Pikaompeluksena hurautin vielä tällaisen kaulurin kylmeneviin syyspäiviin. Päällä on interlock-trikoota ja alla paksu polarfleece. Kaulurin kaavan piirtelin loppujen lopuksi itse, mutta mallia siihen otin Itte-blogista.

Kauluri lapselle

Päällisen interlock on aivan ihanan pehmeää
Kangas ostettu kangashamstereista joskus kauan sitten
Tarra pehmoista kestovaippatarraa

Turkoosi polarfleece vanhoista varastoista

Reuna on vain saumuroitu



Minun pitäisi opetella tekemään kuvakollaaseja, koska postauksistani tulee tällä tavalla hurjan pitkiä!


1 kommentti:

  1. Aivan ihania ompeluksia taas! Tuo unipussi on supersöpö, paidatkin tosi kivoja ja hyvä kun on mieleisiä myös poitsulle. Kauluri on hauska, kiva keksintö ainaisen pään yli vedettävän mallin sijaan.

    VastaaPoista