tiistai 23. huhtikuuta 2013

Mustaa ja tähteä

Ystäväni pyysi minua ompelemaan hänelle samanlaisen tähtipipon kuin minulla on. Samalla (lue: samoilla saumurin langoilla) halusin tehdä tästä mustapohjaisesta tähtitrikoosta jotain muutakin. Olin jo pitkään halunnut kokeilla kaaritaskullisia housuja ja trikoota sattui jäämään juuri pienten housujen verran jäljelle, niin nyt sitten kokeilin :)Tähtipipo
Kaava: kaksinkertainen, muokattu Baggy Style koko 53cm
Kangas: Triteks 


Housut toteutin Ottobresta 1/13 bongatulla valmiilla kaavalla. Kangasta jäi pipon jälkeen niin vähän, ettei kohdistuksia voinut miettiäkään. Samoin kaavat oli aseteltava todella tarkasti limittäin. Etupuolella tähdet ovatkin sen takia ylösalaisin. Takapuolella taas toisinpäin. Peitetikkikonetta minä en omista ollenkaan, joten taskujen päälitikkauksen tein ompelukoneella. Ompeleeksi yritin valita mahdollisimman paljon peitetikkarin tikkiä muistuttavan ompeleen. Minusta nuo taskut onnistui hyvin! Muutenkin housuista tuli oikein hauskat ja rennot, ja niitä tulee varmasti käytettyä. Lahkeissa on rutkasti kasvunvaraa, joten ne mahtuukin pitkään :)


Kaava: Chillax jerseyhousut koko 92cm, OB 1/2013
Kangas ja resori: Triteks

Elämäni ensimmäinen kaaritasku :)

Taskun taso-ommel lähempää

Sovituskuva vielä vähän isoista housuista


Olipas kerrankin kiva saada joku kangas kulutettua loppuun! Yleensä aina jää pieni pala jäljelle, enkä raaski heittää sitä pois..5 kommenttia:

 1. Upeat housut ja kaaritaskut onnistuivat hienosti. Jään seurailemaan blogiasi!

  VastaaPoista
 2. Jännännäköinen tuo ommel. Täytyy tutkailla löytyykö munkin koneesta samanlainen. =)

  Hienot housut on kyllä, kivan rento malli tuossa kaavassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun ompelukone on Pfaff Ambition 1.0 ja sen ommelvalikoimasta mietin pariakin eri ommelta tähän tarkoitukseen. Ilmeisesti siinä versiossa 1.5 olisi ihan ommel, jonka nimi on valepeitetikki!

   Poista
 3. Ihana tuo pipo ja södet pökät! Taskut onnistui tosi hyvin!

  VastaaPoista